16. syyskuuta 2013

KYLMÄSTÄ KAATOSATEESTA KUUMAAN ONSENIIN

Eilen satoi koko päivän kaatamalla. Ilma oli viilentynyt yön aikan huomattavasti. Olin juuri edellisiltana raahannut futonini yläkerrasta alas, koska kuumuus ylähuoneissa oli alkanut  koetella sietokykyäni (alakerran huone on ainut huone, jossa meillä on ilmastointi). Ryydyimme Niinan ja meillä tällä hetkellä majailevan opiskelutoveri Turren kanssa pitkälti koko päivän himassa sateen tylsistyttäminä. Yhdeksän aikaan illalla kuitenkin päätimme, että nyt kyllä lähdemme kylpemään!

Matka tyssäsi kuitenkin ulko-ovella muistaessamme, että meillä ei ollut sateenvarjoja - paitsi Turrella, joka uhrautui hakemaan meille satskut konbinista.  Muutaman minuutin kävelymatkasta jo huomattavasti kastuneina matkasimme metrolla Kitayamasta Kuramaguchiin, josta varsinaisen kylpylään suunnistamisen oli määrä alkaa. Aika nopeasti tajusimme, että sade oli niin runsasta että kadut suorastaan tulvivat, ja että siinä säässä talsiminen ei totisesti ollut ihan tervejärkisten puuhaa. Mutta koska olimme jo kaiketi puolimatkassa, niin sisulla puskimme eteenpäin, ja aika pitkältä tuntuvan varttitunnin kuluttua pääsimme lopulta määränpäähän. 

Hyvä jos saimme litimärät pillifarkut pois jaloistamme. Mut Funaoka onsen oli ihana ja kaiken vaivan arvoinen. Se on yks Kioton vanhimmista edelleen toimivista kylpylöistä. Kuuma- ja kylmäaltaiden lisäks siellä on puinen ulkoallas pikku puutarhoineen sekä sauna. Pieniä sähköiskuja antavaan altaaseen en sentään tohtinut mennä. Kylvettyämme emme viitsineet pilata ihanan rentoutunutta olotilaamme kylmässä kaatosateessa, vaan ajoimme kotiin taksilla. Luksusta, eikä edes kovin kallista. 

Onna yu / The Bathhouse Women (Kiyonaga Torii, 1790-l)
                                             
Seuravaana päivänä Kiotoa halkova Kamogawa-joki, joka normaalisti on kirkasvetinen ja sees, tulvi nyt sakean ruskeana ja pelottavana. Luemme uutisista, että Kiotossa on riehunut edellisenä päivänä taifuuni, josta oli annettu hätävaroitus, ja jopa 300 000 ihmistä oli evakuoitu sen tieltä. No tota joo, en enää yhtään ihmettele, jos vähän ottikin nuppiin se eilinen raahautuminen sinne onseniin. Tästä eteenpäin voisin alkaa lukemaan paikallisuutisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti